Ansamblul residential "ESTIA RESIDENCE" este situat in partea de nord-est al Municipiului Bucuresti, in cartierul Lacul Tei, limitrof lacului Tei si unor puncte de reper cunoscute – Club Bamboo, Kaufland – Barbu Vacarescu, Cartier Floreasca – Dorobanti.
Investitia finalizata la sfarsitul anului 2008, este compusa dintr-o cladire cu regim de inaltime:
3 subsoluri (doua pentru garaje si unul pentru boxe depozitare)
Parter si 11 etaje, destinate locuintelor
Etaj 12, destinat spatiilor tehnice
Ansamblul Estia Residence – Lacul Tei contine apartamente de 2, 3, 4 camere cit si apartamente speciale (ca suprafete, orientare si suprafata teraselor aferente), cu o impartire a spatiilor interioare functionale eficienta, avind un grad de finisare deosebit folosindu-se materiale de buna calitete.
Ansamblul este individualizat printr-o independenta energetica (post de transformare propriu, centrala termica proprie, sistem de pervenire a incendiilor pentru garaje, rezerva de apa, paza 24 de ore, etc.), precum si toate facilitatile moderne pentru un sistem de locuire modern (control integrat de acces in condominiu, televiziune prin cablu, telefonie fixa, internet, etc.).
Soluția structurală este concepută pentru asigurarea rezistenței, stabilității și rigidității întregii construcții, în condițiile în care funcțiunile diferite (parcaje la subsol, spații tehnice la subsolul intermediar, locuințe în sistem duplex la nivelele curente și retragerile ultimelor niveluri) permit un număr nelimitat de elemente cu coincidență pe verticală.
Infrastructura întregii construcții se face printr-un radier general de 1,00 m. în grosime, împreună cu pereții de contur, realizează o cuvă etanșă atăt pentru apa freatică căt și pentru infiltrațiile de la suprafață.
La realizarea infrastructurii s-au utilizat: beton C25/30 pentru piloni, beton C8/10 pentru egalizări și betonul simplu din fundații, beton C16/20 pentru radier, fundații continue, pereți și planșeu, armătura de rezistență OB37 și PC52.
Suprastructura este formată din pereți, stâlpi, grinzi, grinzi de cuplare și planșeu din beton armat. Grosimea planșeelor este de 15 și/sau 18cm. Dimensionarea planșeelor s-a făcut ținând cont de condiția de rezistență, deformabilitate și de limitare a perioadei proprii de vibrație.
La realizarea suprastructurii s-a utilizat beton C16/20 pentru pereți și planșee și armătură de rezistență OB37 și PC52. Planșeele asigură în bune condiții efectul de șaiba infinit rigidă necesar pentru o bună comportare a construcției în timpul unei acțiuni seismice.
Inchiderile exterioare sunt din zidărie din BCA (30 cm) și termoizolație din polistiren (10 cm), ferestrele și ușile de acces în balcoane sunt realizate din rame din PVC și geam termopan. Balustradele sunt realizate din elemente metalice, grunduite și vopsite, cu mâini curente din metal.
Acoperisul și terasele retrase sunt tip terasa hidro- și termoizolată circulabilă (termoizolație cu polistiren extrudat de 10 cm grosime, dale gresie sau similar și hidroizolație cu membrane bituminoase termosudabile).