Experienta

Desi experienta nu e intotdeauna o garantie a succesului, agentii imobiliari sunt profesionisti care si-au dodandit cunostiinte predominant din situatiile practice cu care s-au confruntat in timp.

Domeniul imobiliar este slujba dumneavoastra full-time, sau este ceva suplimentar?

De cat timp sunteti agent imobiliar?

Cate oferte in regim de exclusivitate aveti, atat dumneavoastra cat si firma dumneavoastra?

 

Vanzari recente

Punand intrebari despre experienta agentului imobiliar veti afla multe lucruri legate de el, insa este important sa aflati cate ceva si despre activitatea lui recenta pentru a evalua cunostiintele sale legate de piata imobiliara.

Cate contracte de vanzare-cumparare ati intermediat atat dumneavoastra cat si firma dumneavoastra in ultimul an?

Mai sunt si alte agentii in zona care au avut un numar similar de contracte?

In medie, cam cat timp dureaza pana sa se vanda o locuinta?

In ceea ce priveste proprietatile vandute recent, cat de aproape a fost pretul de vanzare fata de pretul cerut initial de proprietari?

 

Cum vom colabora?

Dupa ce ati discutat despre experienta si activitatea recenta este important sa vedeti cum va evolua relatia profesionala dintre dumneavoastra si agentul imobiliar.

Intr-o tranzactie ma veti reprezenta doar pe mine?

Cat de des reprezentati si vanzatorul si cumparatorul in acelasi contract?

Este perfect legal ca un agent sa reprezinte ambele parti, dar este vital sa intelegeti care sunt obligatiile agentului dumneavoastra. Asigurati-va ca agentul poate sa va explice nu numai modul de lucru al agentiei, ci si drepturile si obligatiile tuturor partilor implicate in tranzactie. Exista situatii in care clientul se simte in mai mare siguranta stiind ca a angajat un agent ce il reprezinta numai pe el.

Aveti o lista cu firme ce se ocupa de reparatii si munca de intretinere a locuintelor? Agentul dumneavoastra ar trebui sa poata sa va ofere mai mult decat o sugestie aici.

Cate proprietati ati vandut cu finantare prin credit imobiliar/ipotecar?

Puteti sa-mi recomandati o banca sau mai multe de la care sa contractez un credit imobiliar? Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a obtine un credit?

Care este adresa (unde este situata) Administratia Financiara a sectorului de care apartin? Un agent imobiliar cu experienta ar trebui sa stie unde sunt administratiile financiare din zonele in care isi desfasoara activitatea.

Cu ce notari colaborati?

Cum mentinem legatura? Telefon? E-mail?

Cat de des ma veti contacta?

Putem stabili o anumita modalitate de contact care ma va avantaja pe mine?