Pipera Neighborhood

Cartierul Pipera este situat in partea de nord-est a municipiului Bucuresti, pe amplasamentul vechiului sat cu acelasi nume. Administrativ, zona Pipera face parte din orasul Voluntari, dar datorita apropierii de Bucuresti poate fi considerata parte integranta din acesta. Zona Pipera este marginita la nord de Soseaua de Centura si comuna Tunari, ...

 • Bucuresti
 • Bucuresti

About Pipera Neighborhood

Cartierul Pipera este situat in partea de nord-est a municipiului Bucuresti,  pe amplasamentul vechiului sat cu acelasi nume. Administrativ, zona Pipera face parte din orasul Voluntari, dar datorita apropierii de Bucuresti poate fi considerata parte integranta din acesta. Zona Pipera este marginita la nord de Soseaua de Centura si comuna Tunari, la est de orasul Voluntari, la vest de cartierele Baneasa si Aviatiei, la sud de Lacul Tei. 
Zona Pipera se afla situata la aproximativ 8 km de Piata Unirii si are o suprafata in jurul a 1500 ha. Situat in zona de nord a capitalei, cartierul Pipera permite accesul rapid catre aeroporturile Baneasa si Otopeni, catre noua autostrada Bucuresti-Ploiesti, dar si catre zona comerciala Baneasa si platforma industriala Pipera, unde de curand si-au facut aparitia numeroase cladiri de birouri.
Bulevardele reprezentative ale cartierului Pipera sunt Soseaua Pipera-Tunari si strada Iancu Nicolae. De asemenea, pe strada Emil Racovita au fost construite 2 mari ansambluri rezidentiale, Azur si Domus Stil. Dintre strazile importante, enumeram: Drumul Potcoavei, Chivu Dumitru, Matei Basarab, Constantin Pritopescu, Nita Pintea, Frasari, Drumul Negru,  Vasile Acecsandri, Iancu de Hunedoara.
Dupa 1990, zona a cunoscut o dezvoltare accelerata, terenurile agricole din zona fiind trecute in intravilan si parcelate, facandu-si aparitia numeroase ansambluri rezidentiale, atat cu vile cat si cu apartamente.  Cartierul fiind in continua dezvoltare, se executa lucrari de extindere a utilitatilor tehnico-edilitare, in acest moment majoritatea strazilor din jurul bulevardelor Pipera – Tunari si Iancu Nicolae beneficiind de acces la retelele publice de electricitate, gaze, canalizare si apa curenta.
In ceea ce priveste transportul public, statia de metrou Pipera face legatura rapid cu centrul Bucurestiului, existand de asemenea linii RATB de suprafata pe bulevardele Pipera-Tunari, Iancu Nicolae si Emil Racovita.
In Pipera sunt prezente numeroase unitati de invatamant, Scoala Americana si British School fiind cele mai cunoscute. De asemenea functioneaza si cateva scoli si numeroase gradinite. Din Punct de vedere al accesului la centre comerciale, Baneasa Shopping City a rezolvat cu prisosinta problema, locuitorii zonei urmand in viitorul apropiat sa aibe acces la noul Mall care se construieste pe bulevardul Barbu Vacarescu. In cartier exista 3 supermarketuri (2 Mega Image si Carrefour Express), 4 unitati bancare, 3 benzinarii, cateva clinici medicale private si un important showroom auto.

 

Showing 1 - 15 of 809 results
New block Apartament - Pipera - 2 Camere - Onix Park- Parter
 • 1 bedroom
 • 55 sqm
New block Apartament 2 camere-Pipera-Complex Trastevere-Lux-terasa inchisa
New block Exclusive 2 camere 78mpc - dotari SMART HOME, parc 1.5 ha - Pipera Plaza iResidence
New block Exclusive 2 camere SMART in iResidence, 2 bai - ansamblu rezidential cu 14.898 mp PARC
New block Exclusive 3 camere 100mpc - terasa 17 mp - ansamblul inteligent & sustenabil, parc 1.5 ha
New block Exclusive iResidence - 2 camere 60 mpc, dotari SMART HOME - parc 1.5ha
 • 1 bedroom
 • 60.55 sqm
Exclusive Teren intravilan 2000MP - 2 deschideri - Pipera - Vasile Alexandri
 • intravilan
 • 2,000 sqm
 • 24 m
New block Exclusive 3 camere 115mpc in iResidence, terasa 22mp - ansamblu inteligent, parc 1,4 ha
New block Exclusive Cosmopolis-bloc nou 2021-centrala proprie/complet mobilat
New block Exclusive Penthouse in ansamblu rezidential inteligent cu parc 1.4 HA
 • 3 bedrooms
 • 154.15 sqm
New block Apartament 2 camere - 4 City North - Parcare
 • 1 bedroom
 • 54 sqm
New block Exclusive Penthouse SMART cu terasa 90mp - Pipera Plaza - OMV
 • 3 bedrooms
 • 220.53 sqm
New block iResidence -2 camere 2 bai- 90 mpc - ansamblu inteligent, certificat BREEAM
New block Penthouse 266 mpc - dotari SMART HOME - ansamblu sustenabil - certificat BREEAM
New block Apartament 4 camere in ansamblul inteligent iResidence Pipera
 • 3 bedrooms
 • 153.98 sqm

Similar Neighborhoods

Aviatiei

Aviatiei

Vanzare si inchiriere garsoniere si apartamente cu 2,3 si 4 camere, in cartierul Aviatiei din Bucuresti. Zona Aviatiei este situat in par...
Details
Baneasa

Baneasa

Apartamente cu 2,3 si 4 camere, garsoniere, case si vile de vanzare si inchiriere , in zona Baneasa din Bucuresti. Baneasa face parte din...
Details