Tencuieli si vopsitorii interioare
In interiorul apartamentelor, compartimentarile sunt realizate din zidarie tip BCA. De asemenea, tavanele se finiseaza cu tencuiala uscata (gips – carton) si strat de glet. In varianta standard, peretii si tavanele sunt plane, fara elemente decorative (polite,
scafe, plafoane suspendate), aceste elmente constituind lucrari suplimetare care vor putea fi realizate doar dupa receptionarea apartamentelor.
Pe casa scarii peretii si tavanele sunt finisate de asemenea cu tencuiala decorativa.
Vopsitoria peretilor si a tavanelor atat din interiorul apartamentelor, cat si din spatiile comune este realizata cu vopsele superlavabile de culoarea alb
Placaje ceramice si alte finisaje
Apartamentele sunt oferite spre achizitie cu finisaje speciale in spatiile ce necesita protectie impotriva umezelii. Holurile de intrare in apartamente, grupurile sanitare si bucatariile beneficiaza de placaje murale si/sau de pardoseala din piatra naturala (marmura). Terasele si balcoanele apartamentelor propun placaje cu placi ceramice pentru exterior (rezistente la inghet) si strat de uzura antiderapant.
Pardosela holului de acces in imobil si scara comuna de acces sunt finisate prin placari cu piatra naturala (granit) iar finisajele spatiilor comune sunt corelate din punct de vedere cromatic cu celelalte elemente decorative prevazute (plafoane, lumini, balustrade, jardiniere etc).
Parchet
In hol, dormitoare si living, pardoseala este finisata cu parchet triplu stratificat, culoare deschisa.
Racordarea finisajului de marmura cu cel de parchet se va realiza cu ajutorul profilelor de trecere.
Tamplaria interioara
Usile interioare sunt de tip celular, finisate cu furnir, pline sau cu decupaje in
functie de pozitionare si cu feronerie inox satinat.
Usile de intrare in apartamente sunt metalice cu inchideri multipunct, prevazute cu vizor, finisate cu panouri decorative.
Pentru a se asigura un aspect unitar in spatiile comune, usile de acces in apartament
vor fi identice.
Tipuri de bai
Camerele de baie sunt departajate pe : baie tip 1, baie tip 2.
Astfel, avem :
baia de tip 1 - cu cada – care cuprinde:
- cada dreptunghiulara .
- lavoar ceramic asezat pe blat sau mobilier
- vas WC ceramic cu rezervor si capac
- baterii aferente
baia de tip 2 - cu dus - care cuprinde:
- cabina dus,
- lavoar ceramic asezat pe blat
- vas WC ceramic cu rezervor si capac
- baterii aferente
Cate o baie din fiecare apartament dispune de racordurile necesare echiparii cu masina de spalat rufe (alimentare cu apa si canalizare). Dupa caz, acestea pot fi instalate si in imediata vecinatate a baii, pe holul apartamentului
Alimentarea cu apa rece menajera
Fiecare apartament este contorizat individual in ceea ce priveste sistemul de alimentare cu apa curenta rece.Coloanele si traseele de distributie apa rece menajera sunt din polipropilena. In ghenele de instalatii cu trasee de apa rece , tevile sunt izolate impotriva condensului. Imobilul este alimentat cu apa potabila prin racordarea directa la reteaua edilitara si este prevazut cu statie hidrofor proprie pentru situatiile de avarie.
Instalatii incalzire
Incalzirea si apa calda menajera sunt asigurate de centralele termice situate in fiecare apartament. Centrala termica corespunde, din punct de vedere al sigurantei la incendiu si al sigurantei in exploatare, precum si al tuturor normelor tehnice in vigoare aplicabile.
Corpurile de incalzire sunt radiatoare din aluminiu, tip panou. In varianta standard sunt prevazute radiatoare tip panou in camere si tip portprosop in bai. De asemenea, radiatoarele sunt echipate cu robineti de inchidere .
Traseele de distributie de la centrala termica la radiatoare sunt din teava PEX izolata ingropata in sapa.
Instalatii ventilatie / AC
In baile care nu au ventilatie naturala (ferestre) sunt prevazute coloane de ventilatie, dotate cu ventilator axial.
Pentru a facilita echiparea ulterioara a apartamentelor cu aparate de aer conditionat de tip split, s-au realizat circuite electrice separate prevazute cu prize care asigura alimentarea electrica a sistemelor de aer conditionat. Achizitionarea si montarea echipamentelor de aer conditionat reprezinta lucrari care ies de sub incidenta dotarilor standard, ele putandu-se realiza ulterior receptionarii apartamentelor de catre cumparator, instalarea si preluarea condensului realizandu-se doar cu acordul SC Spatiu Comercial Vitan SRL.
Instalatii electrice
Fiecare apartament este contorizat individual pentru energia electrica consumata. De asemenea este prevazut un contor separat pentru spatiile comune.
Conductorii folositi pentru traseele electrice sunt din cupru.
In fiecare apartament, circa jumatate din prize sunt simple si jumatate duble, conform planurilor anexa la antecontract sau contract de vanzare-cumparare. Prizele de telefon/TV sunt simple (o singura linie telefonica/apartament) si montate cate o singura priza /camera. Fiecare apartament are prevazuta cate o priza pentru instalatia de internet. Pentru bucatarii, standard, sunt realizate circuite separate pentru urmatorii consumatori: masina de spalat vase, cuptor/plita electrica, hota, frigider.
Realizarea instalatiei electrice implica: racordarea tabloului de apartament la tabloul
general al imobilului si realizarea circuitelor de la tablourile de apartament pana la
aparatele si consumatorii din apartament.
Eventualele retele/circuite speciale: sonorizare, sisteme antiefractie, etc, reprezinta
lucrari care ies de sub incidenta dotarilor standard, ele putandu-se realiza ulterior
receptionarii apartamentelor de catre cumparator.
Instalatii gaze
Pentru asigurarea conditiilor optime de functionare si respectarea normelor de
siguranta in exploatre, fiecare loc de consum/alimentare cu gaze (in centrala termica) este echipat cu sisteme de detectie si protectie la pierderi de gaze – electrovalve . Fiecare apartament va avea contract de furnzare gaze individual.